Home Despre zona Obiective turistice in zona Salciua

Va recomandam

Adeona
Asociatia de Turism pentru Tineret Adeona organizeaza tabere si
excursii la munte pentru copii si
elevi sub forma unor programe educationale care au ca scop promovarea turismului montan si formarea in randul tinerilor a unor atitudini pozitive fata de natura.

www.adeona.ro
Cabana Lolaia
Cabana este situata in Masivul
Retezat la 100 m de pricipala
poarta de intrare in
PARCUL NATIONAL RETEZAT.

www.cabana-lolaia.ro
Designed by:
Obiective turistice in zona Salciua PDF Print E-mail

Pestera Poarta Zmeilor este o pestera fosila din nord-vestul Muntilor Trascau avand o lungine de aproximativ 125 de metri. Pestera este concretionata cu stalactite, stalacmite si gururi iar la intrarea in pestera se gaseste un portal natural de piatra cunoscut sub numele de Fereastra Zmeilor. Pe traseul spre pestera se gaseste Cascada Sipote.

Pestera Huda lui Papara
este amplasata pe un afluent al Vaii Ariesului, un loc pitoresc din Muntii Apuseni. Avand o lungime de 5.200 metri, este cea mai lunga pestera din masivul Trascau si pe locul 31 în Romania (2022 m). Intrarea in pestera este un portal imens care are o inaltime de aproximativ 40 m, fiind unul dintre cele mai inalte din tara. Intrarea este inconjurata de abrupturile masivului Bedeleu. Pestera are o istorie plina de legenda si mister.
Pentru mai multe detalii despre formare, istorie, legenda si altele click aici.

Vinatarile Ponorului
Rezervatia Vanatarile Ponorului este situata la marginea sud-vestica a culmii calcaroase Bedeleu din Muntii Trascaului la confluenta vailor Ponorului, Poienii si Seaca. Se infatiseaza sub forma unui aven care are o adancime de 80 m. Aici poate fi admirata dintr-un balcon special amenajat o cascada care are o inaltime de aproximativ 25 de metri.
Pentru mai multe detalii despre formare, istorie, legenda si altele click aici.

Cascada Sipote
reprezinta de fapt o succesiune de cascade desfasurate pe aproximativ 1 km, partea cunoscuta fiind partea inferioara, unde apa paraului se varsa in Aries printr-o cascada vizibila de la sosea. Este situata sub abruptul Bedeleu, in apropierea unui platou, si are o inaltime de aproximativ 12m . Culoarea peretelui pe care curge apa este verde din cauza muschiului care creste pe el.


Cascada Vinatarea
este inalta de aproximativ 25 metri si poate fi admirata dintr-un balcon special amenajat. Este inconjurata de un abrupt stancos precum si grote create de cele 3 vai: Ponorului, Poienii si valea Seaca.


Manastirea Sub Piatra
se afla in satul Sub Piatra, la 5 km de Salciua. Manastirea este inconjurata de peretii abrupti ai masivului Bedeleu iar in vecinatatea ei se gaseste Pestera Huda lui Papara, Vinatarile Ponorului si Cascada Vinatarea. Biserica de lemn a Manastirii Sub Piatra, dateaza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, fiind declarata monument istoric. Manastirea Sub Piatra are si o biserica noua, construita in stil bizantin.