Home Despre zona Obiective turistice la mica distanta

Va recomandam

Adeona
Asociatia de Turism pentru Tineret Adeona organizeaza tabere si
excursii la munte pentru copii si
elevi sub forma unor programe educationale care au ca scop promovarea turismului montan si formarea in randul tinerilor a unor atitudini pozitive fata de natura.

www.adeona.ro
Cabana Lolaia
Cabana este situata in Masivul
Retezat la 100 m de pricipala
poarta de intrare in
PARCUL NATIONAL RETEZAT.

www.cabana-lolaia.ro
Designed by:
Obiective turistice la mica distanta PDF Print E-mail

Cheile Turzii sunt situate la o distanta de 10 km de Turda si 30 de Salciua. Au fost declarate rezervatie naturala adapostind un numar mare de animale si plante unele dintre ele fiind protejate de lege. Sund dezvoltate pe un relief carstic care ofera un peisaj de stanci inalte si abrupte, turnuri de piatra, grohotisuri, creste ascutite. Au o lungine de 2,9 km iar stancile care se dezvolta pana la 300 de metri pe verticala sunt un paradis al celor care practica sporturile extreme cum ar fi alpinismul si escalada.

Salina de la Turda
amenajata de curand la standarde europene, este cu siguranta cel mai important obiectiv turistic al municipiului Turda. Este cu adevarat un adevarta muzeu de istorie a ceea ce a insemnat mineritul in sare. Exploatarea sarii de la Turda a inceput inca din perioada pre romana continuand pana astazi, acest lucru contribuind fara indoiala la dezvoltarea orasului. In urma lucrarilor de amemajare s-au pus la dispozitia turistilor pe langa vizitarea salinei, un lift panoramic, o pista de minigolf, doua piste de minibowling, un teren de sport, un amfiteatru de 180 de locuri, un carusel, un loc de joaca pentru copii si bineinteles lacul subteran a fost amenajat pentru plimbari cu barca la 112 m adancime in muntele de sare.
Pentru mai multe delalii si imagini vizitati site-ul salinei - click aici.

Cheile Rametului
reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice naturale din Muntii Trascau fiind situate pe cursul mijlociu al Vaii Geoagiului. Cheile Rametului constituie o rezervatie naturala complexa care ofera un peisaj pitoresc si foarte putin modificat de catre om si care conserva o serie de plante rare, printre care numeroase monumente ale naturii.


Abruptul Scarita - Belioara
reprezinta un rest al unui intins platou calcaros intens erodat de ape, care conserva o serie de plante rare. Rezervatia se afla in Masivul Muntele Mare pe cursul mijlociu al paraului Posaga, la 2 km de satul Posaga. Vegetatia este variata si deosebit de interesanta. Peretii sunt aproape verticali, insoriti, expusi sud si sud-vest ce asigura conditii favorabile pentru dezvoltarea unor specii de termofile sudice.


Cheile Posegii
reprezinta o rezervatie complexa avand ca suport pitoresc un relief carstic cu abrupturi, creste, turnuri si ogase prapastioase. Sunt situate in partea de est a Masivului Muntele Mare pe cursul paraului Posaga (care le stabate pe o distanta de 400 de metri), afluent de stanga al Ariesului, la 6 km de confluenta.


Cheile Runcului
situate in partea de est a Masivului Muntele Mare, pe cursul paraului Ocolisului, afluent de stanga al Arisului, constituie o rezervatie naturala complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc cu un ansamblu de abrupturi, creste si tancuri.


Cheile Pociovalistei
sunt situate in partea de est a Masivului Muntele Mare, pe cursul paraului Pociovalistei, afluent de stanga al paraului Ocolisului, afluent al Ariesului. Reprezinta o rezervatie naturala, constituita din forme de relief pitoresc fiind o asociatie de abrupturi prapastioase.